Η Αντωνία Καλουπτσή είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.

Οι γνώσεις που έλαβε κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών της απετέλεσαν τα εφαλτήρια για να ξεκινήσει την μετέπειτα εκπαίδευση της στην Συστημική Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία στο Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη».

Παράλληλα εξειδικεύτηκε στην Ιατρική Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και παρακολούθησε με επιτυχία το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Αντιμετώπιση του Πόνου» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έχει συνεργαστεί με αναπτυξιολογικά κέντρα και μονάδες ψυχικής υγείας παρέχοντας τις υπηρεσίες της ως ψυχολόγος ενώ τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες στο ιδιωτικό γραφείο της στον Πειραιά.

Τον τελευταίο χρόνο, συνεργάστηκε με την ΜΚO Praksis ως ψυχολόγος στα πλαίσια προγράμματος Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και ευάλωτων περιπτώσεων, ενώ πάράλληλα εκπαιδεύτηκε στο πεδίο του Child Protection, Psychological First Aid, Child Safeguarding και Case Management. 

Συγχρόνως παρέχει τις υπηρεσίες της σε μονάδες ψυχικής υγείας και συμμετέχει σε δράσεις πρόληψης και προαγωγής της σωματικής και ψυχικής υγείας.


prev next